Å bli gammel er ikke nødvendigvis det morsomste man gjør, men det er nå engang slik livet er. Alle blir eldre og dette fører til at kroppen endres og tankeprosessen kan blir litt treigere. Det er fakta, men heldigvis er vi ikke hjelpeløse i møte med alderdommen. Rett trening, både mentalt og fysisk, gjør det enklere å møte alderdommens små og store plager. En av de beste treningsformene? Golf!

Smidighet og fleksibilitet

Etter hvert som vi blir eldre så blir kroppen vår stivere. Dette fordi musklene blir svakere, ledd kan bli svakere eller strammere og kroppen forandrer seg. Selv enkle oppgaver slik som å bøye seg ned og ta opp noe fra gulvet kan bli vanskelig når kroppen er stiv og støl.

Noe av dette må du lære deg å leve med, men du kan også gjøre ditt for å motvirke effekten. For å motarbeide dette så må man rett og slett bruke kroppen på en god måte og her kan golf være svært nyttig. Golfspillerne må kunne vri kroppen godt fra side til side for å få til et kontrollert slag. Denne bevegelsen, som oftest går fra venstre til høyre, er helt essensiell. Ved å vri overkroppen til siden på en slik måte så får man strekt ut korsryggen, ryggmuskler og blir smidigere. Spesielt rygg og korsrygg et problemområde for mange eldre og her kan golf være til stor hjelp.

Trening

Det moderne menneske beveger seg svært lite i løpet av en dag. Faktisk er vårt bevegelsesmønster så begrenset at unge mennesker utvikler problemer knyttet til inaktivitet. For eldre er dette enda verre ettersom man naturlig trenger mer hvile når man blir eldre. Så det gjelder å få inn bevegelse på en naturlig måte, uten at det blir tvang. Golf er en utmerket måte å sørge for at man holder seg i bevegelse på fordi man kan gå i sitt eget tempo fra ett hull til et annet.

Andre treningsformer kan fort føre til skader ettersom man presser muskler, scener og andre deler av kroppen for å få den til å yte mer. Jo eldre man blir, jo viktigere er det å finne den rette balansegangen mellom å presse kroppen nok, men ikke for hardt.
Golf er en av de aller mildeste treningsformene og dermed passer den utmerket for en kropp som er blitt slitt, men som fremdeles har mye å gi.

Felleskap

Skal man klare å opprettholde en god helse så må man trene ofte og jevnlig. Trening i denne sammenhengen betyr ikke at man må gå på et treningssenter, men det handler om å være i bevegelse.

Mange eldre sitter gjerne sammen og spiser middag sammen, tar en kopp kaffe eller strikker. Dette er viktige arenaer for sosialt samvær, men det er også arenaer hvor man sitter i ro. Så selv om dette dekker et viktig behov for felleskap, så blir felleskapet noe som skaper passivitet.

Golf er også en sosial arena. Her kan folk møtes og prate med hverandre mens de går rundt på banen. Hvis noen sliter med å bevege seg over lengre distanser, så kan de bruke en golfbil på noe av strekningen.
Men uansett hvor mye eller lite man bruker en golfbil så vil man bevege seg rundt på banen. Spilleren må stå for å slå ballen og det er mye frisk luft. Golf blir et felleskap i friluft som passer alle funksjonsnivåer.