Det er en vanlig misforståelse å tenke at alt som trengs er en golfkølle og et medlemskap. Å spille golf krever at man har kontroll på golfkøllen og på svingen. Hvis ikke kan man gjøre store skader på underlaget og ikke minst, det blir ikke noe moro. Det er også mange regler man må forholde seg til. På denne måten er golf veldig lik andre idretter.

Tillatelse til å spille

Et ”green card” eller ”nybegynnerkort” er nødvendig for å få lov til å komme seg ut på banen. Testen skal sikre at alle som går ut på banen følger reglene. Et veldig viktig aspekt ved denne begynner testen er å sikre at nybegynnerne ikke ødelegger green, altså gresset. Underlaget, greenen, må være jevn så ikke den påvirker ballens bane. Hvis man ikke har kontroll på slaget så vil man fort kunne lage hull i gress. Disse kan bli vanskelig å dekke igjen på en god måte. Så hvis det er mange nybegynnere som går rundt på banen, uten å ha kontroll, så vil det fort bli mye å gjøre for de som skal vedlikeholde banen.

Så nybegynnerkortet skal sikre at alle som går på banen vet hvordan de skal bruke golfklubben, i utgangspunktet, for å sikre at banen ikke blir ødelagt.

Forskjellige slag

Det er mange forskjellige måter å slå en ball på, avhengig av hvor langt den skal gå. Så dette er neste steg for mange. De ønsker å lære mer om hvordan de skal kunne få ballen til å gå i den retningen man vil og så langt man vil. Det hjelper ikke så mye med rett retning, hvis ballen flyr langt over hullet.

Det er også slik at sandfeller, vann og skog/planter som kan gjøre det vanskelig å komme seg videre. Det krever teknikk så man kommer ut av slike feller med færrest mulige slag. Så det er mulig å gå egne kurs for å lære mer.

Privatlærer

Har du råd så er det selvsagt aller best å ha en privatlærer. En privatlærer kan hjelpe deg å finpusse teknikken din og du slipper å måtte vente på at andre får hjelp. Dette koster en del, men har du en solid base å bygge videre på så behøver man ikke å investere i så mange timer. De fleste klubber kan tilby en privatlærer som ofte er en av deres instruktører eller en svært erfaren spiller.