En sunn kropp er viktig, men det er også viktig å utfordre sinnet. Dette fordi hjernen består av mange forskjellige koblinger og nervebaner. Disse er ikke fastlåste, men dynamiske. De endrer seg hele tiden og kan trenes på lik linje som muskler. Mange glemmer dette og hjernen får ikke nok utfordringer. Uten nok utfordringer så vil hjernen også bli for tidlig gammel. Golf er ikke nok i seg selv, men det kan være en viktig ingrediens.

Vurdering av distanse, vindretning og mye annet

Det kan se enkelt ut å slå en ball mot et hull på en golfbane, men det er mye vanskeligere enn man skulle tro. Gode golfspillere må vurdere vindforhold, avstand til målet og mye annet. Så en god golfspiller må bruke hodet hele tiden og gjøre mentale utregninger for å få gode resultater.

Lære noe nytt

Selv erfarne golfere må utfordre seg selv på banen. De må lære seg nye ting for å bli flinkere. De må lære seg hvilke golfkøller som gir dem bedre treffsikkert og ikke minst hvordan de skal brukes optimalt. Dette krever at man utfordrer hjernen og lære seg nye bevegelser. Akkurat det siste, at man må lære seg nye bevegelser, er viktig for en sunn hjerne. Små justeringer i grep, i selve bevegelsen, er vanskelig å lære seg fordi hjernen har blitt vant til å gjøre ting på en måte. Så dette utfordrer hjernen og dette er akkurat det som trengs for å holde hjerne ung.

Være sosial

Å gå rundt på en golfbane er noe man kan gjøre alene, men veldig mange foretrekker å gjøre det sammen med andre. Derfor blir dette gjerne svært sosialt, noe som forskere også påpeker er viktig for å holde seg ung. Å snakke med andre, diskutere og bare småprate mens man slår noen slag på en golfbane er altså nyttig og et viktig hjelpemiddel for å holde seg ung.

Dette er også en viktig faktor i forhold til trivsel. Å trene hardt innimellom er lite effektivt. Så derfor er det viktig at man trives med aktiviteten så det blir noe man gjør jevnlig. Det sosiale aspektet er derfor viktig for å sikre at man fortsetter å bruke golfbanen.